Alprokon Product Keuring

De APK voorkomt risicovolle situaties. De Zorgplicht wordt in steeds meer wetgeving aangehaald. Hiermee wil de overheid gebouweigenaren bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid voor een veilig gebouw. Volgens huidige wet- en regelgeving moet een gebouw minimaal voldoen aan de voorschriften van het Bouwbesluit. Het is daarom belangrijk een gebouw regelmatig te inspecteren zodat de bouwkundige brand- en rookveiligheid blijft voldoen aan de regelgeving.

90% van de gebouwen van vóór het jaar 2000 voldoet niet aan de zorgplicht. Wanneer een brandwerende en/of rookwerende dubbele deurcombinatie is geplaatst volgens de richtlijnen, worden er vaak naderhand wijzigingen aangebracht. Dit beïnvloedt de brand- en/of rookwerendheid van de deur- en/of kozijncombinatie (bijna) altijd nadelig.

APK
Met de Alprokon Product Keuring staan wij gebouweigenaren bij om de kwaliteit van hun pand te waarborgen en zo de veiligheid van de gebruikers te garanderen.

De Alprokon Product Keuring bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Algemene staat van de dubbele deuren
  • Algemene staat van kozijnen
  • Algemene staat van deurnaalden
  • Expanderende materialen
  • Naden rondom en tussen de deurbladen
  • Zelfsluitendheid, slot, deurdranger
  • Mechanische werking, vlucht- en/of paniekontgrendeling

Maak een afspraak met een Alprokon adviseur
Wij komen graag langs om de brand- en/of rookwerende afdichtingen te beoordelen. Na deze opname ontvang je een rapportage met een passend advies.

 

Vraag een APK aan

Vraag een Alprokon Product Keuring aan. Een van onze specialisten neemt contact met je op om de situatie door te nemen en het onderhoud in te plannen.

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen

Gerard Jansen

Technisch Adviseur

Naam
Toestemming

APK leaflet

Download
contact

Vraag naar een adviesgesprek

Alprokon denkt graag mee met bestaande en nieuwbouw projecten. Voor elk project zijn standaard- en maatwerkoplossingen. Bijvoorbeeld in de beoordeling van bestaande bouw met onze APK (Alprokon Product Keuring). Vraag het onze specialist.

Naam
Toestemming
gerelateerde diensten

Overige diensten

Onderhoud

Onderhoud van bestaande deurnaalden Deurnaaldprofielen, mits juist gemonteerd en onderhouden,

Lees verder

Service aanvraag

Service aanvraag  Functioneert de deurnaald niet naar behoren? Dat is vervelend. Je kunt zelf een

Lees verder