Uitvoering 008 genomineerd door PKVW

Met gepaste trots kunnen wij melden dat Alprokon, precies 20 jaar na het winnen van de prijs ‘meest innovatieve inbraakwerende product’ van het Politie Keurmerk Veilig Wonen, wederom genomineerd is voor deze prestigieuze award. 20 jaar geleden wonnen we met de inbraakwerende deurnaald voor dubbele deuren, nu is de uitvoering 008 voor enkele deuren kanshebber. Hieronder leest u onze aanmelding, hierin staat precies waarom wij ervan overtuigd zijn dat het een echte winnaar is.

Alprokon, elke ruimte veilig.

Aangemeld product

Inbraak vertragende deurnaald voor ENKELE deuren met geïntegreerde meerpuntssluiting van Nemef. Bij ons bekend onder de uitvoering 008!

Dit product is innovatief, omdat…

De innovatie zit hem in het toepassen van breuklijnen in de aluminium flens waardoor de poging tot inbraak ernstig vertraagd wordt. De inbreker moet eerst twee keer een barrière overwinnen voordat hij/zij aan het slot kan beginnen. En dat drie keer bij een meerpuntssluiting.

Daarnaast dekt een aluminium sluitlijst in het kozijn alle oude gaten af en zorgt voor een perfecte borging van de sluithaken. Juist omdat dit een geheel is zorgt het voor veel meer robuustheid en een solide basis voor de meerpuntssluiting van Nemef. De combinatie verkleint de sluitnaad tot een minimum.

Onderscheidt zich van andere producten in dezelfde productsoort

De uitvoering 008 is uniek in zijn soort voor enkele deuren, is toepasbaar op nagenoeg elke buitendeur en heeft het meeste effect op een naar buiten draaiende deur. Het is een volledig geïntegreerd systeem (sluitsysteem + slot) en beschermd over de gehele dikte van de deur. Inbraak lijsten zijn met geweld van een deur te slopen, een deurnaald beschermt de deur. Mocht een poging tot inbraak mislukt zijn is de deurnaald eenvoudig te vervangen en ook in vervormde toestand blijft het beschermen. De sluitlijst in het kozijn bedekt al het ‘oude’ zeer en is uitermate geschikt voor renovatietoepassingen.

Een unieke inbraakwerende werking

Door het toepassen van kreukelzones in het profiel en de aluminium sluitlijst op het kozijn wordt de naar buiten draaiende deur een onneembare vesting. Het profiel dekt de buitennaad volledig af en breekt op vooraf bepaalde lijnen bij een poging tot inbraak. Aluminium breekt niet zomaar, het is een taai materiaal dat pas afbreekt na veel bewegingen (na metaalmoeheid). Mede hierdoor wordt de inbraaktijd met meer dan 120% vertraagd (> 11 minuten) ten opzichte van SKG *** (5 minuten). Ofwel een inbreker heeft meer dan 2,5 keer zoveel tijd nodig.

Gemakkelijk te monteren

Om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen adviseren wij om het product door een specialist te laten monteren. De sluitlijst op het kozijn is zeer makkelijk te monteren, het inbouwen van een meerpuntssluiting vergt iets meer expertise. Om inbouwfouten, en daarmee een verzwakking van de deur, te voorkomen is het wenselijk om de deurnaald te laten monteren.

Toegankelijk voor de markt

Een heel groot deel van de inbraken gaat via de achter/keuken deur. Waar de voordeur meestal voorzien is van voldoende ‘beveiliging’ wordt de achterdeur nogal eens vergeten. Maar denk ook aan talloze naar buiten draaiende schuurdeuren. Vol met dure mountainbikes, elektrische fietsen en dergelijke.

Naast de uitvoering 007 voor dubbele deuren (inbraakwerendheid > 15 min!) heeft Alprokon met de uitvoering 008 voor enkele deuren een unieke oplossing voor bestaande en nieuwe deuren. In koop-, maar zeker ook huurwoningen. Alprokon bouwt samen aan uw veiligheid.

Meer informatie

Deel dit artikel

gerelateerde artikelen

Lees meer nieuws

Vijf tips voor een veiliger thuis

Lees verder

FireSafety & Security Event 2024

Lees verder

Valpreventie en slimme trapoplossingen in de zorg

Lees verder