Oktober Brandpreventieweken

Traditioneel staat oktober ieder jaar in het teken van brandpreventie. Ook Alprokon brengt dit belangrijke thema deze maand weer extra onder de aandacht.

De Brandpreventieweken zijn een belangrijk initiatief om het bewustzijn rond brandveiligheid te vergroten en mensen aan te moedigen proactief te zijn in het voorkomen van brand. In lijn met deze campagne laten we je graag kennis maken met onze expanderende materialen die essentieel zijn voor brandpreventie en -bescherming.

Expanderende materialen van Alprokon

Op de vestigingen van de ijzerwaren vakhandel zijn, via baliedisplays, gratis monsters te verkrijgen van de volgende expanderende materialen:

  • Tecnofire-60852 zelfklevende montagesets en rollen zijn ontworpen om eenvoudig en effectief brandwerende materialen te bevestigen. Tijdens brandomstandigheden is het van groot belang dat metalen onderdelen zoals slotkasten en scharnierbladen bekleed zijn met expanderende/isolerende materialen. Bij verhitting onder brandomstandigheden gaat de Tecnofire met een beperkte drukopbouw expanderen. Het doel is het optimaal afdichten van naden en kieren zodat zuurstof zo min mogelijk toegang heeft tot het verbrandingsproces. Zo wordt de verspreiding van brand aanzienlijk vertraagd en levens en eigendommen worden beschermd.
  • Tecnofire-2000 zelfklevende strips zijn een innovatieve toevoeging aan het brandveiligheidsassortiment van Alprokon. Tecnofire 2000 wordt geleverd in stroken (diverse breedtes) en kan door de minimale dikte in veel situaties worden toegepast. Primair bedoeld voor het afdichten van naden bij brand. Het is een drukopbouwend materiaal met een hoge expansiefactor. Zo worden er tijdens brand kostbare minuten gewonnen om een gebouw te evacueren en krijgt de brandweer de kans om in te grijpen.
  • Tecnoflame expanderende strippen en rollen completeren het assortiment van Alprokon. Tecnoflame heeft als doel om tijdens brand de hang- en sluitnaden af te dichten. Zo stel je beschadigingen aan de kozijnen en deurbladen door hete rookgassen en branddoorslag zo lang mogelijk uit. De Tecnoflame expanderende strippen en rollen zijn leverbaar op lengtes van 950 mm of verpakt op een rol van 25 meter.

Ons doel is om de brandveiligheid in Nederland naar een hoger niveau te tillen en bij te dragen aan het verminderen van brandgerelateerde schade en slachtoffers. We adviseren iedereen om deze producten te overwegen bij het plannen van bouw- en renovatieprojecten. Samen dragen we bij aan een veiligere en bewustere samenleving op het gebied van brandpreventie.

Voor meer informatie over de producten kun je hier terecht. Of neem gerust contact op met één van onze Verkoop Adviseurs.

Alprokon is kennispartner rondom brand- en rookwerende deuren en wil iedereen in het bouwproces assisteren bij het kiezen van de juiste oplossing en het toepassen van de juiste productcombinaties. Met de producten van Alprokon voldoe je aan veiligheid!

Alprokon. Elke ruimte veilig.

Deel dit artikel

gerelateerde artikelen

Lees meer nieuws

Vijf tips voor een veiliger thuis

Lees verder

FireSafety & Security Event 2024

Lees verder

Valpreventie en slimme trapoplossingen in de zorg

Lees verder