Meer woninginbraken na coronaperiode

Boef weet buit weer te vinden.

 

“Er is een einde gekomen aan de spectaculaire daling van het aantal woninginbraken. De eerste vijftig weken van dit jaar neemt het aantal woninginbraken met vier procent toe tot 23.769 inbraken tegenover 22.853 in 2021”, constateert Sybren van der Velden Walda, landelijk projectleider Woninginbraak van de Nationale Politie. (bron:Telegraaf) En dan moeten de kerstdagen en oudejaarsavond nog komen, die traditioneel voor een piek aan ongenode gasten in huis zorgen.

Kerst en oud en nieuw laten altijd een sterke stijging van het aantal woninginbraken zien. Op die dagen worden twee tot drie keer zoveel woninginbraken gepleegd dan op een gemiddelde dag in het jaar. Dat blijkt ook uit de InbraakBarometer die verzekeraar Interpolis samenstelt op basis van politiecijfers.

Een woninginbraak heeft grote negatieve impact op het gevoel van veiligheid van slachtoffers. Het zal je maar overkomen dat een inbreker je waardevolle en vaak ook dierbare bezittingen steelt, zelfs als je thuis bent en ligt te slapen. Het is dan ook zaak blijvend aandacht te hebben voor het voorkomen van een woninginbraak.

Een heel groot deel van de inbraken gaat via de achter/keuken deur. Waar de voordeur meestal voorzien is van voldoende ‘beveiliging’ wordt de achterdeur nogal eens vergeten. Maar denk ook aan talloze naar buiten draaiende schuurdeuren. Vol met dure mountainbikes, elektrische fietsen en dergelijke.

Veilig wonen, leven en werken. Daar dragen de inbraakwerende deurnaalden van Alprokon zeker aan bij. Deze deurnaalden in combinatie met SKG2 of SKG3 sloten maakt de deur tot meer dan 15 minuten inbraakwerend, terwijl niet-Alprokon oplossingen het wettelijk minimum van maar 3 of 5 minuten inbraakvertraging opleveren. De Alprokon inbraakwerende deurnaald voor enkele of dubbele deuren is bewezen betrouwbaarder door de hoeveelheid testen die we hebben uitgevoerd.

Lees hier meer over onze inbraakwerende deurnaalden.

Alprokon. Elke ruimte veilig.

Deel dit artikel

gerelateerde artikelen

Lees meer nieuws

Vijf tips voor een veiliger thuis

Lees verder

FireSafety & Security Event 2024

Lees verder

Valpreventie en slimme trapoplossingen in de zorg

Lees verder