Henk van Herpen

“Gecertificeerde veiligheid verdient in de hele bouwkolom extra aandacht”

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

“Die is afwisselend. Ik maak telefonisch afspraken of geef adviezen, bezoek architecten, opdrachtgevers of adviesbureaus en spit in tekeningen en bestekken. Wij willen graag zo vroeg mogelijk in die bouwkolom bij de opdrachtgever/architect aan tafel zitten. Dus daarom speuren we de markt af naar mooie projecten en neem contact op met de architect om ons verhaal te vertellen, voor nu en voor de toekomst.”

Wat vind je het mooiste aspect van je werk?

“De omgang met mensen en het delen van kennis. Ik geef regelmatig voorlichting over veiligheid en brandwerendheid. Qua kennis over dit onderwerp valt er nog veel te delen. Dat bijvoorbeeld rook veel gevaarlijker is dan vuur weten niet veel mensen. Wij adviseren en verkopen die benodigde veiligheid. Mensen komen naar je toe en vertellen dat ze er wat van opgestoken hebben en de bewustwording is toegenomen. Dat geeft voldoening.”

Wat doe je als je even niet met Alprokon bezig bent?

“Het liefst stap ik op de fiets. Lekker op de racefiets, hopelijk met de wind in de rug en de zon op het gezicht. Maar ook voor lekker eten en goede wijn kun je mij wakker maken. Het gaat dan niet alleen om het eten. Een goed gesprek en een relaxte sfeer is minstens zo belangrijk.”

Wat zou jij nooit de deur uit doen?

“Naast twee schilderstukjes van onze ouders een aquarel van de Rotterdamse haven, ooit cadeau gekregen van een dierbare vriend. Die doe ik nooit weg. Daarnaast hebben we twee Labradors, dat zijn vrienden voor het leven”

Wat staat er boven aan je bucket list?

“Reizen, plannen maken voor nu en de toekomst. Een gekoesterde wens is een combinatie rondreis naar Japan, Zuid-Korea en China. Daar kijk ik nu al naar uit.”